Dagens...

..i-land problem.

Jag är vanvettigt godissugen.
Salta katten ligger hemma (en centimeter från väskan, men i sista stund struntade jag att stoppa i dem innan jag gick, aaargh.) hel dumt.

image556

På jobbet finns bara frukt.(okey, inte så bara, men godis är ju godis) Så nu sitter jag och inbillar mig att mandarinen smakar iaf en liten ynka gnutta av lakrits.
Of Love Tilly

Värdinnan

Yes och jajamänsann.
Nästa år ska jag stå som värdinna för en av Sveriges mest omtalade middagar.
Och det är länge kvar, men så som jag är har jag redan börjat fundera på klänning, skor, majestätisk håruppsättning, guldiga armband och pytteväska.
yeeei,yeei, skryt, skryt och hopp hopp!

Of Love Tilly


Jag har fortfarande Lunar

Jag fick mail från Lunarstorm idag. Väldigt spännande.
Med ämmnesraden "Dina vänner saknar dig". (Woho!?...) Jag vet att jag använde det någon gång när jag var 14, kanske 15 med huvudsyfte att spionera på mitt ex som precis dumpat mig och skaffat en ny. Några massa vänner fick jag däremot inte. Och dagens nyhet, jo tydligen har jag fortfarande Lunar. Kom igen, det var ju iallafall 5 år sedan. Under smeknamnet Blondie__me. Ah! Kreativitet! image555
Nu känns det mer förvandlat till någon konstig nät-tonårings-dejt sajt? äh..

(dock har jag inget lösen kvar, så jag kan inte ta bort kontot. Glatt får jag finna mig i att fortsätta kallas blondie__me av mina lunarvänner som tydligen finns, och glatt får jag fortsätta ha lunar. Och vem vet, om jag väntar ungefär 40år kanske jag är den enda 60åringen i sverige med lunar, detni! äsch.)


Of Love Tilly

Trött

Idag är en sådan där trött dag. (trött är väl förövrigt ett väldigt lustigt ord!?)
När allting känns obekvämt och man sitter och vrider och vänder på sig. Stånkar och stönar. 

Och ögonen bara vill falla ihop, trots att jag sommnade vid halv tio igår med "John Grishams - Klienten" på ansiktet (och ja, trycksvärta i ansiktet i morse var ett faktum...mer stånk och stön) och har sovit i nio timmar, så har jag ändå haft gäsp marathon hela förmiddagen.'

Men nu, hör och häpna ska jag faktiskt ut på lunch-promenad. Kanske kan lite frisk luft och the streets i ipoden pigga upp mig.
Of Love Tilly

Måndags humor

Jag vet. Det är löjligt. Pinsamt och oroväckande. Men helt klart min humor. Och helt klart hel kul. (Och nu när jag lärt mig att lägga upp youtube klipp är det ju nästan ett måste...?)
Och jag vet. Man får väl egentligen inte skratta åt det. (fast det ska ju tilläggas att skrattet inte riktas mot de drabbade, utan mot programledaren)

Lite story bakom krävs dock; programledaren sänder live, gästerna har alla blivit felopererade och det är pga. det de fått lite förvränga röster.
Och. Programledaren fick sparken efteråt.
Of Love Tilly

Besök

Mami och mormor har precis varit här på besök (efter massiv storstädning av hela lägenheten; dammsugning, skurning dammning, hela köret - lägenheten har aldrig varit så ren!) för första gången i lägenheten.
Och imorgon får vi finfrämmande av Dimman, lite god mat och tjejsnack.
Och på Tisdag blir det middags-besök av morfar som är i stan på mässa.
Massa massa nära kära som kommer hit och hälsar på!
Sen ska det hinnas med matlagning och tvättning och byte av olja på bilen. Mycket ska man hinna med när man har flyttat. Snart är det helg igen. Fast just nu gör det inte det minsta att veckorna går fort. Vecka 6 och vecka 8 kan inte komma fort nog.

Of Love Tilly

Dubbelt-upp

Jag visste att jag gjorde rätt som väntade ut Rean lite (även fast många sömlösa kvällar image554
spenderades "slita-i-håret" tänkades å de där bootsen och de där snygga blå byxorna och den där ursöta-needy blommiga blusen)
för nu drar all 50% på Rea-priset, rea igång. Dubbelt-up rean.
Juste, en fjärdedel! av orginalpriset.















Of Love Tilly


Det blir Badkar!

Igår var jag och B på infomöte gällande den nya lägenheten.
Och jo, jag har precis flyttat. Men planen är att vi i juni nästa år flyttar igen. Ingen sådär överväldigande superflytt utan 300 meter längre ned på gatan där de just nu håller på att bygga tre nya bostadsrätts-hus.

En helt sprillans ny lägenhet, 2rok på 64kvadrat med klädkammare! 7 kvadratmeters halv-inglasad balkong med utsikt över globen. Det ni!

Och mitt projekt att övertala B att sätta in badkar i den nya lägenheten har gått minst sagt över förväntan. (vi har inget nu, och jag gör förtvivlade försök att sätta mig  på alternativt klämma fast badakan över vattenhålet  i golvet för att iallafall få vatten upp till fotknölarna) 
Jag hade planerat in åtminstonde ett halvårs lirkande, hundögons bedjande och högröstad övertalning för att få honom att gå med på att sätta in badkar i nya badrummet (han hatar att bada medans jag älskar det)
Så för cirka två veckor sedan släppte jag line 1 i badkarsövertalningsplanen och har sedan dess små hintat var och varannan dag.
Och igår tröttnade han, fortare än förväntat, och sa något i stil med "ja du får ditt jäkla badkar!"
HA! En kvinnas list fungerar alltid. :)
Of Love Tilly

Underbaring

Vilken man jag har som kommer med 10 röda rosor sådär en Onsdagskväll! Min Underbaring där!

image553

Och ja, det skryter jag med. Big time!

Of Love Tilly


Mitt nya liv!

Just nu sitter jag och kämpar med att få i mig en grapefrukt till frukost, inte det lättaste när den envisas med att juica ned mina nytvättade jeans, ny-mascarade ögon och splascha upp på mitt kanske inte så nytvättade hår. Det behövs ungefär tre grapefruktar för att få i sig en totalt.

Vänta, är det kanske nu jag ska skriva om mig och mitt nya liv? nya härliga 2008! Där jag äter grapefrukt och Keso till frukost varje dag, frukt istället för kakor och går tretimmars powerwalk varje morgon klockan 04:00 och en extra tvåtimmars efter jobbet innanjag trycker i mig sallad och fibrer! Never gonna bli så.  Det blir alltid sån himla hysteri i Januari. Träna, äta rätt, rätt och nyttigt. urk

Tyvärr så funkar ju inte riktigt riktiga livet så. Klockan 04:00 sover jag så hårt att jag klamrar mig fast vid sängen och inte ens en lyftkran kan få mig ur sängen, om jag är sugen på en kaka så äter jag en kaka och är jag sugen äter jag grapefrukt till frukost. (I vanliga fall blir det barn-müsli och mjölk framför teletubbies på TV4Plus kl. 07.20.)

Men trots hysterin, vill ju alla komma i from till sommaren, Beach hit och beach dit. Inte minst för att bli lite piggare ska man ju röra sig (något typ pigghets-hormon eller liknande som triggar igång av det). Och inte minst jag. Ikväll ska jag ut på powerwalk, inte för att det är så skönt, befriande... jadejade. Utan för att jag helt enkelt är trött på att känna mig som en soffpotatis.

Som tur är har jag två semlor som väntar på mig i kylen, efter min superpowerwalk.

Of Love Tilly

Sårad



Cykel, 12centimetersklackar, regnhalt, trampor med hål (som gjorda för att 12centimetersklackarna precis ska kunna åka ned och fastna i dem.)ett glas vin för mycket och ömtåliga jeans. Ingen hit.

(och ja, jag är så patetiskt tyck synd om-mig-aktig fiskande-efter-medlidande att jag faktiskt tar kort på mitt sårade knä och lägger ut det här?)
Of Love Tilly

She said meet me at the gates, Don't be late, but pretty soon the day came for change,And I was glad she never walked away

Storfavoriter på min rosa ipod mini.


"the Streets" - It´s too Late.
hans läspande brittiska jamie-oliver accent, (ja, det är sjukt hett, sådär knäförsvagande) prat sjungades. Och hennes silkeslena röst.
Underbart.
Of Love Tilly

Lycka?

Igår hade jag mitt sista Terapi-samtal. 1,5 år och 24 sessioner senare.
Ni kan inte ana den lycka jag känner just nu.
Flera bördor har bara lyfts från mina axlar. Jag har nya verktyg att jobba med. Jag kan luta mig tillbaka mot mig själv och mitt nya starkare jag och lita på mig själv.  Och jag har min familj, mina vänner och min B, som finns, stöttar, bryr sig.

Och lite smått har jag faktiskt börjat undra, kan det verkligen vara lycka?
En del av mig som så länge har varit under ytan. Minnen, tankar och känslor. Som inte riktigt har kommit upp och blivit bearbetade.
Nu vet och förstår jag. Det är en tillfredställelse långt över det vanliga.
image550
Of Love Tilly

Mer kärlek

Två bilder till är klara. Jag använder Cittys namn på dem. 
                                                    
"Like a Hollywood moviscene"              "Romantiskt smakprov"  

Gör mig varm och lycklig i hela kroppen. De blev sådär spontant bra. Spontan kärlek.
(Lite dålig bildkvalité pga. förminskningen. Bättre bildformat och kvalité på länkarna under)



Of Love Tilly

Kyssen

Redan måndag. Säger jag varje måndag, men dagarna och nätterna bara flyger förbi.
Helgen har spenderats vindrickandes på soffan och middagsätandes hos B´s farmor med släkt och respektive.

Igår var det dags för B att få sin överraskningsjulklapp från mig. En fotografering med Citty.
Så vid lunch åkte vi ut till Edsbergsslott för att ta kort nere vid vattnet och murarna runt slottet. Underbart vackert och en fin upplevelse.
image545
"Kyssen" Ett smakprov. Jag älskar det.
Of Love Tilly

På Radion

Ett exceptionellt bra exempel på P3 fantastiskhet.


Man från p3 "Din gata" (Sänds mellan 16.08 och 18:00 torsdagar) ringer upp rapparen Petter.
P3 mannen pratar förövrigt grov skånska vilket är en väldig bidragande orsak till att det blir så fantastiskt. No offence om nu någon råkar vara skåning, inga fördomar, bara härligtroligt. (alla dubbel r symboliserar det skorrande Skåne R:et)


(P - Petter. PM - P3 Man)
PM    - Djue, imorrse så rråkade jag släppa maj i dirrektsäandning utan att jag mäarke det, skitpinsamt, maen.

P       - Näe, fan va skämmigt, man.
PM    - Jag veet, den barra kom, jag visste ente vad jag skulle göerra, maen.

P       - Ah, jag vet, man, har ju också haft problem med det där förut.

PM     - Haaarr du! hurr gick däe då? (jätteförvånad i falsett)

P        - Näe du vet sen skrev jag "vinden har vänt" och sen dess så har det varit lugnt.


Fantastisk dåligt humor, fantastiskt roligt.

Of Love Tilly


Dagens

I-lands problem.
För mycket läppglans och för mycket blåst. Resulterar i hår fastkletat i ungefär hela ansikten och rött kladd i håret.

Huj huj, Det är sannerligen inte lätt ibland ;)

Of Love Tilly


Det kallar jag grannar

Häromdagen var B över till grannen bredvid för att låna tvättstugenyckeln. När han lämnade tillbaka den passade han på att ge dem en platta med ägg (näedå vi går inte runt och köper ägg som tack i vanliga fall, utan vi brukar få så de räcker och blir över av en bonde vi känner)
image544
Och idag kommer grannen bredvid som har stekt pannkakor (med äggen de fick) över med ett fat helt perfekt runda pannkakor! (ett jättesött pensionärspar som alltid hälsar, önskar lycka till och är sådär allmänt super gulligaDet kallar jag grannar. 
Of Love Tilly

Ljuvliga medelhavet

Igår bokades det resa minsann. Hela tjocka släkten och min B åker Till Rhodos i September för att fira morbror och morfar (som fyller samma dag). En hel ljuvlig vecka i ljuvliga medlehavet.
 
Ett riktigt familjehotell med minidisco och bamse klubb! Så jag behöver ju inte oroa mig för att gå sysslolös, jag kommer hänga mer med bamse än min 3åriga lilla kusin.

(För att inte tala om 100m till stranden och havet och 500 meter till närmsta shopping!)
Of Love Tilly

Bara någon minusgrad då...

Men vad hände nu här med snön?
Jag hade ju tillochmed fixat och trixat med mina supersnygga röda skidor och självklart tagit med mina matchande röda byxor, svarta pjäxor och röd-svarta stavar (jajamänsan jag är en riktig brutta i backen) så att jag och B kunde ge oss ut i helgen för att försöka att inte bryta några ben.

Det finns ju några små backar runtom i Stockholmslän. T.ex. Hammarbybacken i Ekerö och Flottsund.

Lite matsäck, varm choklad och min fickplunta med strasstenar och dödskalle på (En födelsedagspresent från H) full med Baileys är en självklarhet.

Of Love Tilly


Stockholmsnatt

En måndagskväll kan inte spenderas på mycket bättre sätt än hemma hos en kär vän, med en stor skål thé, en halvhalvliter glass och bara massa prat. Gårdagskvällen var jag alltså hemma hos Dimman för första gången sen hon flyttade innanför tullarna (nehej då inte alls något avis alls!) och vi sågs för första gången sen vi båda flyttat till Stockholm.  Och nu kan det bli fler gånger, oftare. Vad är väl en kvart när vi förut hade tvåochenhalv timma?

Och när jag går ut, på ringvägen upp mot Götgatan till Skanstulls tunnelbana, i Stockholmsnatten så bara älskar jag det.

Lukterna, ljuden, ljuset. Staden.

Of Love Tilly


Den här veckan

Jag är så snuskigt sugen på godis. Och just den här veckan får man faktiskt bara proppa i sig. Den här veckan är det ju yes box, mens-vecka.

Inte för att det hindrar mig från att äta alltsomoftast och hela tiden annars. Jag har ett väl utvecklat vecko-system för att alltid ha någonting att äta för.

För förra veckan så är det ju "en vecka kvar" till mens vilket berättigar en att äta två eller många chokladbitar för att inte tappa orken helt och förbereda sig inför kommande prövning. Lyxen med att vara kvinna.
 

Den här veckan är ju "mens-vecka". Då finns inga hämningar...


Nästa vecka är ju "veckan efter" mens. Då har man ju klarat sig igenom en vecka med magont, oförberedda gråtattacker framför töntiga kärlekskomedier med lyckliga springa-på-stranden-i-månskenet-puss slut, och uppochnedhumör. Då får man belöna sig med något smaskigt.


Den enda veckan som är knepig är ju veckan "två veckor före mens och två veckor efter" alltså veckan mittemellan.

Men misströsta inte! Ursäkter och väl beprövade metoder finns även här, t.ex. eftersom man sköt upp mensen förra gången så skulle den här veckan ju egentligen vara veckan efter mens. Eller det kan ju hända att mensen kommer tidigt så att det här ju egentligen är veckan föra mens.

Senså kan man tänka hitan och ditan på tänder och eventuell vikt och alltvadnudetinnebär. Om man nu vill det. Så länge man mår bra, har ork och är nöjd så får allting faktiskt vara frid och fröjd.

Of Love Tilly


Ännu en måndag

Och ännu en helg har passerat. Tiden går så fort när man vill hinna med så mycket.  Jag tycker mig börjar få lite "ekorrshjuls-feeling" dock ett bra ekorrhjul, med många roliga saker varje dag men ett ultrasnabbtsnurrande hjul.


Varit hemma på besök i kära Uppsala över helgen, hade turen att få träffa gamla kollegor, familjen, min Darling och inte minst min vovve Bella.
Allting var sig likt men ändå inte. Det är inte mitt hemma längre. Jag har så många underbara människor där, som jag saknar och saknar.

Men jag har min B här, mitt hemma. Och väl hemma igen igår kväll när jag välkomnats med en stor kram, puss och det där leendet, så är det bara så rätt.

Of Love Tilly


Bus

okey, ja. Har ingen märkt det än så trots mina fyrtitolv plockade vuxenpoäng är jag den mest barnsligast eoch töntigaste som finns. Ungefär.

Pruttar är ungefär hur roligt som helst. Lite halvpilska fräsckisar dödskul och små bus och practical jokes är helt fantasstiska (typ tejpa för osthyveln, ack så enkelt och supersimpelt men helt makalöst kul när man ser på och försöker hålla sig för skratt när en morgontrött  oh lite bakis S försöker få ut en skiva ur osten och tar i för himelens kraft)

Så igår när jag fick chansen att skicka en ringsingnal (som innehåller ordet bajs, självfallet) via bluetooth till B och ändra hans vanliga nokiatune till bajs-signalen utan att han märkte det (och har inte märkt det än) så sitter jag sen dess och småfnissar lite för mig själv och har fasligt roligt. 

 Nu väntar jag bara på att någon ska ringa honom, och att han sen ska luska ut att det är jag som fifflat. Simpelt töntigt fredagsnöje, men ack så skoj!
Of Love Tilly

"Hem"

Ikväll åker jag "hem" till Uppsala. På besök.
Jag trodde inte det skulle kännas så redan nu, men vad jag saknar staden, vad jag saknar att hitta överallt, vad jag saknar att veta precis vart och hur man ska ta sig, vad jag saknar alla mina som finns där.

Men dock, jag älskar Stockholm. Min dröm har ju varit i flera år att ta steget till en flytt hit. Det känns helt underbart att äntligen ha gjort det. Att ha lyckats med mina mål. Hitills.

Och dock, mina alla är ju bara en timme bort. Och dem kommer komma hit till som tätt.

Så det blir både kärt återbesök och tillika en favorit i repris, bastukväll med gamla kollegorna.
Besök hos farmor.
Middag med mami.
Middag med S och lillasyster.

 Of Love Tilly


Första dagen

på nya jo bbet. Jag är helt slut. Mycket att lära sig. Men vad jag vill lära mig mer. Kunna mer, göra mer.
(jag går ju också runt i kostym hela dagarna och känner mig som en riktigt pudding)

Of Love Tilly

2007

Traditionsenligt (jag är mycket för traditioner, datum, klockslag....) Tänkte jag ta och summera ihop 2007.
Ett år som gått snabbt, varit mycket innehållsrikt och väldigt utvecklande. Minnesvärda dagar.

1 januari.  B sover hos mig i Uppsala för första gången.

10 februari. Jag och B blir officiellt ett par enligt alla datum tillsammans (efter dejtande och telefonande sen mitten av oktober) Jag fortsätter med min terapi.

1 mars. Jag börjar jobba på Volym. Där jag träffat underbara människor som jag har lärt mig mycket av. För hela livet.  Skratt och tårar.

Juni. Jag tar mina första lediga dagar och åker tillsammans med Darling, H och fem till, till Hultsfredsfestivalen. Det smutsigaste, knäppaste, snopptätaste stället i hela sverige. Helt underbart.

Juli. Jag och B tar vår första ledighet och spenderar två helt underbart soliga dagar i Sandhamn, Sthlms skärgård.

Augusti. Jag och kollegorna åker till Portugal. 4 helt oförglömliga dagar med marulkar, festande, världens godaste mat och nog den bästa självutvecklande utbildningen jag fått.

4 September. Jag fyller vuxen och är officiellt sett ingen tonåring längre.

8 september. Jag och mormor firar min födelsedag och hennes med ett stort 80års-kalas.

Oktober. Volym blir uppköpta och jag börjar tänka om efter ett annat jobb.

November. Barcelona med B. Underbart.
Jag blir uppsagt på Volym (enligt överrenskommelse) Underbart.
Jag börjar göra framsteg i min terapi. Inte glömma, mer medvetenhet bara.

December. Jag skriver på mitt nya anställningsavtal som Vd-assistent. Jag flyttar till Stockholm. Jag köper min bil. Och är mer vuxen än någonsin.
Jag är klar med terapin.

Så bring it on 2008, med det här året bakom mig kan inte nästa bli sämre.
Of Love Tilly




2008

Ett nytt år, nya möjligheter och en helt ny start.

Nyårsafton firades traditionellt med god hemlagad mat (smörgåstårtor, småplock, lax och ost och kex som jag och A snidade till) gott sällskap, charader, karaoke och champange på tolvslaget med fyrverkerier och en nyårskyss.
 
Idag för exakt ett år sedan vaknade jag upp med precis samma person. Över ett år har gått och snart firar vi officiellt ett år tillsammans.

Vad lustigt hur mycket som förändras på ett år, som ändå har gått så snabbt.
Nya vänner, nytt jobb, ny stad, ny bostad. Men dock samma pojke, samma underbara bästa kompis och samma kära familj ♥ Ett underbart år och en lyckligt slut bådar bra inför 2008.
Of Love Tilly

RSS 2.0