Hemkommna


Från ett underbat soligt Sandhamn och fantastikt vacker skärgårdsmiljö. Där det enda som känns rätt att göra är ingenting. Långa promenader längs ön, slå sig ned intill vattnet på stranden, ta en kall öl på någon av uteserveringarna längs kajen, en nybakad varm vaniljbulle från öns bageri, äta middag ute med ett glas rött och långa livliga diskussioner om ingeting.Helt klart det absolut bästa sättet att tillbringa en helg på.
image363
    
1. På stranden med sand mellan tårna!
2. Jag och B på eftermiddgas promenad.
3. Jag och B på en klippa intill vattnet
4. På båten med vind i håret
5. Utsikt mot norr, från Sandhamn
Den här gången fick tillochmed B vara med på lite kort! Nu måste det duschas efter bussresan hem, sen blir det matlagning och filmkväll.
Update; Matlagning med lilla B och hans girl. Bara sådär nice.

Of Love Tilly

Mysigt


Idag åker jag och B ut i Stockolms skärgård och Sandhamn. Bara sådär, mysigt. Sover över en natt och åker hem i morgon eftermiddag igen.  Skönt att komma bort lite. När jobbet står och lurar runt hörnet.
God mat, gott att dricka och gott sällskap i romantiskt omgivning. En i de allra-bästa-fall-söndag/måndags-tur.

Of Love Tilly

Köpenhamn - shoppingen del1


För tillfället har jag en mayor crusch på rosa-metallic och silver. Det är fantastiskt snyggt till allting, och piggar upp vad som helst.
Även sneakers ligger på en väl vald plats i toppskiktet av favoriter. Det blev en hel del skor, (närmare bestämt 5 par) alla lågklackade och sneakeraktigta. Bekväma, heta och sköna, vad mer kan man begära?

  Silver sneakers i skinn med snörning från Wilady. Just nu absoluta-sko favoriten. Vill knappt pryda fossingarna med något annat.
Smalt flätat skärp i silver, AMISU accesories. Enkel snygg matchning till skorna eller silverkedja i kombo med mörkblåa jeans.
Silverkedja med "boll"-hänge i silver. Letat mig galen efter ett precis sådant och döm min förvånade lycka när jag hittar det i en liten boutiqe på Liseberg.
Metallic rosa FlipFlops AnnChristine/Accesories. Kan det bli snyggare på enklare sätt?

 Metallic rosa klocka  MSJ quarts 1529. Jag är helt såld på den här LsV-inspirerade klockan, alltsomoftast brukar jag tröttna på klockor och sluta använda dem, men den här håller länge.

Imorgon kommer nästa del.
Of Love Tilly

Teknik-freak


Lyckades äntligen med att fixa in bilderna på datorn! Efter mycket om och men kryddat med många svordomar så gick det, detta med teknikens under är inte alltid så komfortabelt och bra som man försöker sig på att tro.... Så senare idag fnns shopping-bilder från fynden jag gjorde i Köpenhamn uppe!
Passar på litse sådär att lägga upp en gårdagens när jag ändå håller på.
image351 
- Vitt ribbat linne Indiska (som har dem absolut bästa ribbade)
- Svart kjol Ann Christine (Köpenhamn)
- Bruna kilklackar med peeptoe Skopunkten
- Silverkedja med silverkula Tivoli
-
Solglas H&M
________________________
Senare åkte badkläderna på. På brygga i björklingesjön med två badsugna vovvar, Esther och Ada.
- Bikini Gina Tricot
Of Love Tilly

"sol i sinne...


brun inne / Rudolf " Är det ingen mer än jag som blir nostalgiskt till denna underbara line från Sunes Sommar? Ungefär den bästa svenska sommarfilmen någonsin.

Well, lite sådär barnsligt memorable får man vara när det är torsdag. Solen skiner sådär fint. Man drömmer om brännan man skulle få efter någon ynka timme badande i solens strålar. Man tänker på svalkande vatten och badbollar och glass.... och jag sitter själv inne på kontoret överöst med sådandär typisk Svensk självömkan och försöker knåpa ihop någonting som skall likna ett upplägg inför höstens utbildning.

Fast, well, det är ju självalt. Och jag ska ju faktiskt inom en timme hoppa in i Hamps bil för att just åka och bada. Så det känns inte som om det finns så mycket att klaga på. Ingenting alls faktiskt. Lycka ärlikamed sommaren 2007.
Of Love Tilly

P.s Sorry för att inga bilder på shoppingen i köpenhamn är uppe, men jag har ännu inte lyckats klura ut installationen för att få bilderna in på datorn från mobilkameran, men jag jobbar på det. D.s

Minnen


Foton från Köpenhamn, ljuvliga minnen.

 Första kvällen hamnade vi på ett ölhak längs ströget efter middagen. Syster, jag och S. (B stod för fotandet)
   
Andra dagen var det Tivoli som gällde. Taggade och redo och hängde på låset klockan 11:00. Från vänster syster & jag på kvällen, nöjda belåtna och lätt illamående efter en heldags snurr. Till höger jag på "Tivoli-gatan".
   
Andra kvällen satte vi oss längs kanalkanten efter middagen. Och i Danmark kör dom inte vanlig lame svensk take-away coffe. Utan take-away Öl! Till och med ett glas vitt i en stor plastmugg fick jag "take-awaya".
till vänster, utsikten längs Å-kankten upp mot staden. Till höger jag med mitt take-away vin(öl)glas.
 Jag med alla (nästan) mina shopping kassar.
Tredje dagen var det shopping som gällde. Jag var startklar nere på stan 10:30 precis när affärerna öppnat. I mitt följe hade jag syster, min B & S.
S droppade av framåt 11:30. B hade gjort sitt vid 12:00 (dvs. vi gick in i en affär jag lassade på han kom ut med tre tröjor och en jacka, nöjd och klar) och syster orkade med till 14:00 ungefär. Sjävl sprang jag runt i panik tills dem stängde vid 18:00, och tog även en runda morgonen efter.
 Sista kvällen var det lite kyligt så då åkte skinnjackan på.
Bjuder på mer bilder och shopping-pics imorgon. Nu är det My name is Earl, följt av Scrubs. Night!
Of Love Tilly

Tjusigt


Bröllopet igår var så jättefint. Bruden var fantastiskt vacker i egensydd klänning. De hade hyrt in ett "rockband" som spelade live, mycket covers på gamla godingar. Bröllopsvalsen gick till Metallica - Nothinge Else Matthers. Lite Annorlunda Bröllop, men vi hade riktigt roligt.
 
- Metallic-klänning från Designers by Debenhamns (med en liten touch av B by Tilly, sydde om bakdelen för bättre passform)
- Svarta pumps med gulddetaljer, Skopunkten
- Uppsatt halvlockigt hår. Tyckte accesoarer var lite för mycket, eftersom klänningen är en enda stor accesoar i sig.
- Naglar i midnight red

Idag åker jag hem till Uppsala igen, har inte varit hemma sen vi å kte till Köpenhamn.
Min Kaka fyller år idag! så ikväll blir det födelsedagsfirande.
Of Love Tilly

På återseende


Ah, hemma igen. Köpenhamn fyra dagar och en avvikare till Göteborg och Liseberg. Har haft det helt suveränt.  Går inte att beskriva bättre med annat ord, men helt enkelt riktigt riktigt bra. God mat, mysiga uteserveringar och bra shopping! pics kommer sen.
Idag är det bröllop som gäller så det börjar bli dags att göra sig iordning. Äntligen får jag ha klännigen,  den är helt gourgeus.

Of Love Tilly.

Sweet Semester


Idag ser jag fram emot en och en halv veckas semester. Välbehövlig. Det ska bli så underbart att få komma hem ikväll, laga lite god mat (tänker kycklingfilé fylld med fetaost) och sedan lägga sig i soffan alternativ i trädgården om solen kikar fram för att sedan bara vara. Bara sådär. Sen släkträff, Köpenhamn & Bröllop. Ska göra så mycket roligt.
Och så äntligen kommer min heting, B,  ikväll. Som jag saknat honom. Men ikväll är det bara vi.
Och grattis till hamp 20 år igår!
Och grattis till B, motorcykelkörkort 11/7!
Of Love Tilly

Mera vimmel


image343
Jag & Dimman ute i vimlet, Lördag 7/7-07.
Jag med min klassiska Rosa Pantern (Dom hade inte Strawberry Daquiri, besvikelse) och D med ännu mer klassikt P2 ála förra sommaren.
Of Love Tilly

Therapy


Under ett av våra många olika samtal om-allt-mellan-himmel-och-jord-samt-gammalt-groll så kom vi in på Mia Törnblom´s bok Självkänsal Nu! Som jag i efterhand kom på att jag fått av mormor för någon månad sedan (har dammat lite uppepå garderoben, men nu är den ren och fin och skall börja läsas)  Och vi pratade om lite småsaker man kan göra för sig själv, för att reda ut, minnas och komma underfund med hur man, andra, och olika händelser format en till den person man är idag.
En speciell liten övning som jag också tänkte ta till mig är;
Män & pojkar som påverkat mig och mitt liv till den jag är idag.
Går ut på att man i en anteckningabok skall skriva en sida om alla personer av motsattkön som passerat ens liv på ett eller annat sätt personligt plan. Alla får max en sida. Ingen är viktigare än någon annan. Och ingen relation skall skrivas om innan man är inne i den eller innan det att den är avslutat.
Tror jag kan vara bra för att rensa upp lite och få prespektiv.

Efter jobbet ska jag ju kila på stan, (Hamp fyller år, Hjälp! har inga idéer whatsoever på present) så då tänkte jag hitta på någon söt liten bok. Och förhoppningsvis en fin pryl till present.
Of Love Tilly

Blonds have more fun?


Mina kollegor tycker att jag är så fantastisk skärpt; (Ordutväxling mellan min chef och kollega, som står vid kopiatorn)

E - Ja men då ska jag ju faxa det här nu då, ska bara kolla nummret på min dator
Boss - Men du har ju nummret här på pappret, varför ska du gå och hämta det?
E - men jag är så dålig på att memorera siffror....
Boss -  Med du har ju pappret rakt framför dig i handen med faxnummret på! Alltså inget att memorera!?
E -  (Paus....suck) Ah, tänkte helt fel. Nu känner jag mig som Tilly...
Varpå jag skrattar mig fördärvad innan jag kommer på att det inte var så himla kul. Mer en ytterligare påpekan att jag ibland ställer obefogade frågor eller talar först och tänker sedan. Damn!
Of Love Tilly

Lycka


En vecka kvar till semestern. Eller rättare sagt fem dagar, den här inkluderad. Och det ser jag så fram emot. Och jag längtar så efter min hetings armar!  Men, som sagt. Bara fem dagar att härda ut.

Helgen som varit, har varit så, ja bara sådär, bra. Kakan, Hamp och Dimman. Och dessutom boysen från Hultsfred. Utgång, dans med vin & öl. Kombinerat  med världens bästa pratstunder, sådana där givande samtal.
Jag och dimman måste suttit  i timmar när hon kom i Lördags med kaffelatte & prat. Så skönt att hon fortfarande finns trots all historia (som är ett enda hav av besvikenhet, ilska, förtvivlan och brutna löften riktade mot oss) som ligger bakom vår vänskap. Jag värdesätter det så.

Jag förvånas fortfarande av att en människa som varit borta ur mitt liv över ett halvår, fortfarande kan kränka mig och visa mig sådan oerhörd respektlöshet, när personen i fråga redan gjort mig illa på alla tänkbara sätt. Men jag förvånas också över mig själv, att trots det, det borde inte vara lagligt att känns så här.  Jag är bara så genuint glad.

 "Lycka"
Of Love Tilly

Du och jag Darling


Idag är det Fredag. Fredagar betyder i de allra bästa fall. Vin. Helst av den röda sorten. Förtilfället såld på Italienska Il Nostro, Rosso del Salento.
Ikväll är en sådan där i de allra bästa fall Fredag. Och lite till. Jag och min Kaka. Kombinerat med Vin, lite mat, prat i-ordningörande och senare dans. En i allra högsta grad "i de allra bästa fall Fredag."
Kaki
Of Love Tilly

Virvelvind

 
I helgen väntas en virvlig Dimma dyka upp hemma hos mig. Nu var det inte så superlänge sedan vi sågs sist, men ändå. Så mycket att ta igen. Men dock inget som inte lite vin och kanske en god Brie fixar till.
image423
Tilly och Dimman, Eskilstuna 06
Of Love Tilly

Walk-in


Min pojke har köpt en ny lägenhet. Eller själva lägenheten håller på att byggas nu. Så om ca 1½ år så finns en helt, ny, fräsch och nybyggd lägenhet. 

B är supernöjd och påpekar den öppna planlösningen, inglasade balkongen, nytt kök, stort sovrum och två toaletter.

Så fick jag se planritningen;
Jag; Men vart går man in då?
B; Här från sidan och så har du trapphuset här, och badrummet med ny tvättmaskin & torktumlare! Kolla vad stort vardagsrum med kök och...
Jag; Men! Titta en klädkammare på 4kvadrat!
B; Eh, ja...!? (med rädsla i rösten, han vet hur mycket kläder jag köper & har)
Jag; Men då kan ju jag få en walk-in closet!
B;
Mhm, ja, jo...
Jag *hundögon*
B; Oh, fuck. Nu kommer du aldrig ge dig...

That´s the passion for clothes, ladies. Jag har inte gett upp min garderob.
Of Love Tilly

Vimmel


Jag & E ute i vimlet på dansgolvet, på Birger Jarl i Fredags.
Elin&Matilda
Of Love Tilly

Københagen


Utgången i Fredags var fabulös. Hade riktigt kul, träffade för en gågngs skull roliga människor (alltså inte dem man träffar alltid på krogen och som man alltid pratar med om samma saker) dansade till bra musik och har ett mystiskt blåmärke på vänsterfoten.

Igår kom heting hit och överraskade mig! Han skulle ju jobbat men vädret ställde till det så då kom han hit och bjöd på middag, och satt kvar länge frampå kvällen med några glas rött och hade sådana där härliga samtal om allt möjligt och vad som helst.

Idag har vi legat länge i sängen ätit en stor frukost, promenerat ui regent och  ätit Pizza. en sådan där riktig söndag.
Och dessutom bestämt resa till Köpenhamn på semestern i vecka 29. Jag, B, lillasysteryster & S. Har velat åka till Köpenhamn ganska länge nu.  Jag menar Tivoli, Jag menar strosa runt på Ströget och i gamla stan med en öl i ena handen och röd korv i den andra. Jag menar shopping. Jag menar bara mysa runt i fyra dagar utan några som helst krav på någonting. Jag menar, ja, bara så där, bra.

Så Shopping-tips och got-to-see-saker i Köpenhamn eller Danmark överhuvudtaget är väldigt välbehövliga. Vart måste man gå? vad måste man se? Vad får man bara inte missa?
Of Love Tilly

RSS 2.0