Snö!

Hur underbart som helst att vakna upp till snö på Nyårsaftons morgon.

Stora härliga tjocka flingor som virvlar i luften!
Of Love Tilly

IKEA

Idag har det varti heldag på IKEA, tillsammans med ungefär alla grannar i hela stockholm.
Väldigt spännande och nödvändiga saker har införskaffats, papperskorg, matlådor, krokar och ostkupa.

Och så smått börjar allting komma i ordning. Jag menar, nu har vi tillochmed skaffat blommor till köket och vardagsrummet!
 
Så nu trängs mina rosa saker i kökshyllorna med B´s vanliga rostfria och vita. Vi har numera dubbla uppsättningar brödrost, vattenkokare och mixer. (rosa till mig, för jag fick ett smärre gråt-utbrott när B menade att han inte vill ha allting i köket i rosa,(men han är ju lite knäpp också för vem vill inte det!) så efter lite kompromissande fick det bli dubbelt)

Och jag har tillochmed fått en rosa kudde att värma mina frusna fötter i :)

Of Love Tilly

Att bo i lägenhet

Eftersom jag bott i villa sen jag var ungefär elva år så har jag aldrig fått upptäcka alla spännande saker det innebär att bo i lägenhet.

 - Man får lyssna på folk egenkomponerade sånger när man lagar mat, (förutsätter att man har en ventil i köket som är sammankopplad med sångfågeln till granne våningen under.)

- Man kan helt sonika vakna en lördagsmorgon vid åtta-snåret av att grannarna snett under har vanat upp på ett exeptionellt gott humör, höga skrik och stön tyder iallafall på att de har en trevlig stund. (låt oss hoppas att det inte handlar om ett storbråk iallafall)

- Man kan inte springa naken runt på morgonen och leta efter just den där tröjan. Risken att grannen mittemot sätter morgonkaffet i halsen är ganska stor.

- Man kan ägna många tråkiga stunder med att tjuvkika på grannarna eller snappa upp ett och annat spännande ord.

- Man kan inte försiktigt banka bort lister eller sätta upp tavlor vid 7 på en lördagskväll. Mottages med att paret under tar till en gammeldags metod och bankar med kvasten, upprepade gånger, i taket.

- Man måste sätta på sig icke-stötande kläder, en hel t-shirt och hela byxor, helst utan konstiga fläckar, om man ska gå ut i trappen och slänga sopor eller tvätta, för att inte mötas av en illasinnad blick eller fniss bakom ryggen.

OBS. Tillägg till listan kommer att göras allteftersom jag får uppleva flera högs spännande lägenhets-upplevelser.
Of Love Tilly

Mellandagar

Så var julen över för iår också.

och jag klagar inte . Absolut inte. Fått supermånga bra praktiska klappar som jag behövt till flytten, men inte minst så har man kunnat lägg amycket annat åt sidan och bara fokusera på familjen.

Synd på avsaknad av snö bara. Men så himla skönt att bara ta dagen som den kommer.

Har haft besök av både lillasyster och darling.

Stan och rean har haft besök av mig och jag lämnade den med ungefär 6 plagg mindre. Har dock inte hittat några skor än, så istället för att ge mig ned på stan och slåss igen tänkte jag ta bilen bekvämt ner till Sickla köpkvarter.

Of Love Tilly

Inflyttad

Sådärja. Nu är det klart.

Lägenheten är en hel röra av kartonger, knycklat tidningspapper och flyttdamm.
Men mina saker står i skåpen, mina kläder hänger i garderoben. Min sida i badrumsskåpet är vänster. Och B är nere och handar mat år oss.

Jag bara går runt och julmyser. Dan före dopparedan.
Of Love Tilly

Klippd och klar

Yes box. Jag tog tag i mitt hår idag, som jag inte har klippt på åtskilliga månader (skyller på "frisör skräck" efter ett besök för några år sedan som resulterade i ändlöstgrinande två veckor. Att dom aldrig kan lyssna på vad man säger. Jag sa en centimeter inte 6 det är en jäkla skillnad!)

Men idag är jag riktigt nöjd. Slog även slag i saken och klippte lugg. Längden, ca 15 centimeter nedaför axlarna är kvar. Så nu är det sådär fint, plattat, lent och luktar jott av masso jox och droppar som spreyades i. (jag får nog sova som geishorna gör för att behålla mjukheten som annars kommer vara bortrufsad imorgon)

Min nya frisyr tilldelas även ett lyxigt och superproffsigt paint-kollage. (och ja självklart, bilderna gör mig verkligen inte rättvisa, näehäe, jag är mycket snyggare i verkligeheten!)


Of Love Tilly

Pirrigt

Sista vardagen innan jul. Väldigt mysigt.
I flera dagar har jag gått runt med ett litet pirr i magen. Kanske beror det på flytt, nytt jobb, många mycket roliga saker som händer. Eller så har jag helt enkelt fått tillbaka "3års-pirret". Ni vet, när man var liten så riktigt kände man i hela kroppen när det var julafton.
Och iår ser jag så mycket fram emot julen. Vi firar tillsammans, för första gången. Jag har lyckats bräcka mina julklappar från förra året (jag lider av Monica Geller syndromet, Jag måste bräcka mig själv med att köpa bättre julklappar för varje år). Jag har i princip packat, fixat och pyntat klart allting.

Nu är det bara snö kvar, och jag hade faktiskt beställt den i förra veckan, så jag tycker det är bäst för snönissarna att de skickar 10cm extra till julafton som förseningskompensation.

Of Love Tilly

Orolig

Oro.
Höjden av orolighet. När en ambulans med blinkande ljus och sirener kommer upp i bakspegeln, jag bromsar in mot trottoaren, samtidigt som ringen fastnar i strumpbyxorna (svaret på dagens gåta; alltså, tre gånger innan det blir en maska, jäklars!) och inte vill lossna. Ambulensen, fortfarande med blinkande lampor och sirener ökar farten och svänger in på vår gata. Klump i magen. Oron kommer så smått. Vill bara ringa alla jag känner som bor omkring och på vår gata.

Ro. Ambulansen har slutat blinka och tjuta, gör en u-sväng och åker tillbaka mot stan.

Orolig; definition; person som icke håller sig i eller kan hålla sig stilla. Stundom upprörd.
Men måste även kunna defineras; person som icke är rolig. dvs. definition; kul, skoj, skämtsam.

Of Love Tilly

Återigen

Samma lista, samma månad. 10 dagar senare.
Torsdag 19december. Sol, Frost.. 13:06


Kläder: Svart kjol, vitt ribbat linnem, grå angoraull-kofta
Skor: Knähöga mocka stövlar.
Humör: Glad, pirrig, lite stressad.

Kvällens händelse: Fika med Darling.
Dagens gåta: Hur många gången kan man använda ett par nylonstrumpbyxor utan att det går en maska?
Dagens varför: töar det? Jag minns visst att jag beställt snö till julafton.

Gårdagens utgång: Ingen. Men däremot mysfika med julkakor hos mami.
Gårdagens bästa: Granen är klädd!

Dagens bästa: Julsäcken fullproppad med choklad, julklapp från jobbet.
Men fortfarande: vart är snön!?
Of Love Tilly

Produktivitet

Jag har ett par högst stressiga dagar framför mig. Och som alltid när man har jordens alla saker att göra så gör man ingenting. Tur att jag är ledig och har någon timma över varje dag för ingenting.
Gårdagen och dagen har i alla fall varit högt produktiva.

Jag har;
- Städat hela rummet. Det vill säga dammat, dammsugit, skurat. Yes hela köret.
- Rensat ut lådor med kort och småprylar.
- Varit på Återvinningsstationen och kastat (eller återvunnit) en gammal matta och trasiga kartonger.
- Fått brev från H i Australien.
- Fått julkort från min värdfamlij i England.
- Högst smidigt och graciöst undvikit att kika in i garderoben, för att inte behöva ta itu med uppgiften att rensa bland alla kläder, riktigt än.
- Tvättat.
- Varit med julblomma till MB.

Jag ska;
- Belarma mitt rum med flyttkartonger.
- Rensa ur garderoberna och alla skor.
- Packa ner alla kläder och skor.
- Åka hem till mamma och gå igenom mitt förråd med flytta-hemifrån-grejer (tex. elvisp, muggar,glas,skålar,kastruller och kakformar) och börja packa saker jag vill ha med mig.
- Posta brev och kort till H och England.
- Köpa den sista julklappen.
- Slå in julklappar (ungefär det roligaste jag vet, på med glitter, rosetter, snören och lager med tejp!)
- Ta ned alla Marilyn från väggarna.(dem ska tapetseras om)
- Avslutingsfika med jobbet på Torsdag.

På Torsdag och Onsdag ska B förhoppningsvis också vara ledig, så att vi hinner åka emellan med alla min grejer. Och i mellandagarna kan vi packa upp allting, städa och storhandla.
Of Love Tilly

Söder

Söder i sthlm är nog mitt absoluta favoritställe alla gånger när det gäller nattliv. Små mysga pubar, restauranger, krogar och drinkställen i varje gathörn.
På min och älsklings andra dejt för lite mer än ett år sedan (när han fortfarande försökte impa på mig, och vi inte "officiellt "hade blivit tillsamans än) tog han med mig till Koh pangan. En djungel uppbygg i en källarlokal.

    
Här hamnade vi även igår efter en bit Thaimat  ett stenkast därifrån.

OBS; det är kanske inget för den som är den, det vill säga lite pryd. Då skiljeväggen mellan tjej&kill toaletten endast består av ihopmurade tomglasflaskor. Alltså väldigt spanvänligt, men om man känner för lite tjuvkikande så är det det absolut bästa smygkikstället.

Of Love Tilly

Julhandling

Idag är det hög tid för julhandling. Vi ska gå hela vägen med; Gran, kulor, guldglitter, ljus, stjärna, adventstjätrna, tomtar. Hela schabraket.

Of Love Tilly


Champange

Efter en gårdagskväll med Champange, för att fira min duktiga Darling som klarade sin tenta!,  som började med mat, sminkning, galet klädbytande och massa vin (hey, vi var tre tjejer i en 24kvadrats etta, det kan inte bli annat än kaos och fnitter) och slutade hos en gammal skolkompis från högstadiet.

Sitter jag nu här med smått dunkande huvud. (Inte alls jobbigt dunkande men ändå dunkande, lite sådär  på sidan om, som ett gallskrikande barn på tåget 06.05 när man försöker sova, ungefär.). Och ser att jag har blivit taggad på fyllekort på facebook, underbart. Dags att börja packa för att bege mig till Stockholm och B ♥.

Imorgon hoppas jag vi kan köpa gran och massa guldigt att ha i den. Och massa andra spännande saker, som en ostkupa tillexempel hur spännande som helst! och en ny lampa till badrummet och kökshandukar. Väldigt väldigt dramatiskt.

Of Love Tilly

Komedikväll

Nu är det  dags att ordna med lite mat.
Ikväll blir det en sväng förbi IKEA med P och sen bio.
Hoppas på en riktig skrattkväll med dålig humor i komedin "The  Heartbreak Kid" med Ben Stiller i spetsen.
image528
Och eftersom vi inte har något bättre för oss, typ något mysigt Lucia tåg, så fick det bli sliskiga popcorn och slitna stolar istället för lussebullar och kyrkbänkar. Precis sådär bra.

Of Love Tilly

Pink my laptop

Jag är jättesugen på att rosa upp min laptop (pink my laptop, shit vad jag är fyndig!) som jag får från jobbet när jag börjar.
 (Jag hade ju tänkt att köpa en laptop som var rosa metallic från början, men nu när jag får en i jobbet känns det lite onödigt, och jag tycker allt att det känns lite fräckt att be om en rosa)

Bluebox.se och favoritsaker.se har massor med roliga och söta bilder som man mäter ut och klistrar direkt på "locket." (Och massor med andra coola grejer med, jag menar vem har inte letat runt som en galning efter en blommig hårtork utan att hitta en?
  
Rosa med blommor, gillar inte riktigt blommorna, ska det vara rosa ska det vara bara rosa.
Den andra som heter Vintage är hur läcker som helst och dessutom även ganska så diskret.
Båda kommer från favoritsaker och kostar 289:- styck.
Of Love Tilly


 


Prinsess dricka!

Hittade världens sötaste prinsess-vattenflaska på Willys (av alla ställen!) häromdagen.
Disney tillsammans med Aquador, har gett ut ett vanligt vatten utan bubblor med Snövit, Törnrosa & Askungen på etiketten. Perfekt att ha i väskan, rymmer inte mer än 33cl.

Dem kan ju onekligen konsten att tjäna pengar på allt!
Of Love Tilly

Före och efter. Del 3

Nu är fondtapeten i hallen klar!
   
Och jag fick dessutom idén att vi kunde tapetsera garderobs/städskrubbs -dörrarna (som är det första man ser när man kommer in) med samma tapet som fondväggen.
blev jättefint och mycket roligare när det är det första man ser (istället för vita, hrm nåja gulnade, tråkiga dörrar) när man kommer hem.

Nu är der bara inredningen som saknas, hatthylla, skohylla och spegelbänk ska gå i svart.

Uppdatering; (Nobody, vill gärna svara på din fråga och då gör jag det såhär ist för att" kommentera" ett svar :))
Det här är alltså B:s lägenhet. Som jag flyttar till. Som håller på att renoveras. (från renoveringsobjekt, till ungkarlslya, till vårt)
Jag flyttar alltså från min hemstad, från huset jag är uppväxt i, men kommer ha kvar ett rum där. Spread my wings.

Of Love Tilly

Perfekt

Ja,  nu är allt igång.
Idag har jag skrivit på kontraktet för nya jobbet. Tillträder 2januari i tjänst som VD-assistent.

Allting är så snuskigt perfekt. Vi ♥. Jobbet. Lägenheten. (fortfarande under konstruktion, men det blir så fint!)

Idag har jag samlat ännu mer vuxenpoäng, jag tror jag ska börja titulera mig vuxenpoängsmästerjagare. Jobbkontrakt och försäkrat bilen på en och samma dag. Inte så dåligt minsann. Håhå

Nu är det bara att börja rensa ut hemma, packa bananlådor, bära upp och bära ned. Samt övertyga B om att det faktiskt är jättefint med en (eller flera) stor Marilyn tavla övanför sängen.

Of Love Tilly

Tjuv

Tjuvade en lista från Dimman.

Söndag 9december. Regnslask. Grått. 11:14

Kläder: Rosa mjukisdress
Skor: Rosa strumpor.
Humör: Trött och superduperrosalycklig.

Kvällens händelse: Lyssna på Darling som ska sjunga i missionskyrkan.
Dagens gåta: Hur mycket pengar kan man ta ut på en gång på bankomaten?
Dagens varför: måste det regna?

Gårdagens utgång: Hos moster och morbror, för att fortsätta till Alex nere på stan.
Gårdagens bästa: Min bil är i Uppsala!

Dagens bästa: Hämta min bil!
Men fortfarande: Nervös(och glad!) för kontraktskrivande imorgon.
Of Love Tilly

Bil! + fyrtiotolv

Jappjamänsan!
Jag är bilägare! Minsann.

En röd liten söt VW golf 96:a kommer jag brumma runt i framöver.
image518
(Nu har jag ju hela fyrtiotolv vuxenpoäng!)

Nu dags för iordningörande. Avslutningsmiddag med vin & lite öl med kollegorna väntar.
Of Love Tilly

Stockholm

Nu händer det. Nu är det faktisk på riktigt.

Idag fick jag bekräftat att jag fick jobbet jag ville ha. Idag blev alla löne&förmåns-förhandlingar klara. Ett riktigt topp-jobb om jag får säga det själv. VD-assistent på ett stort städföretag i Mälarhöjden. 

Jag ska bli sambo.
Jag ska flytta.
Jag ska börja nytt jobb.

Jag tror jag har plockat ungefär fyrtielva vuxenpoäng på en och samma dag.

image365
Nu är det du&jag i Stockholm ♥:at.
Of Love Tilly

Snoppintervju!

Jag har blivit förolämpad, illvilligt förlöjligad, förlöjligad,  elakt skämtad med.

I veckan var jag mycket förvantansfull och ivrig när jag traskade iväg på avtalad tid för en intervju.
På ett stort larm-bolag. Annonsen såg minst sagt lockande ut och jag var på mycket gott humör.

Bara för att mötas av ett stor fakeleende och en mycket seriös "man" som pratade snoppar med mig under intervjun. (jo riktiga snoppar och en historia om pillande på nämda sak)

En handskakning (med båda händerna, sådär töntigt amerikanskt) ,ett blink med ögat och ett "ring på onsdag så kör vi!" fick jag innan jag pustande och smått hånskrattande stapplade ut genom dörren.

Jag kan ju nämda att idag är det torsdag och jag inte "ringt och kört!"
Näe, utan jag har redan fått ett mycket bättre erbjudande.

Of Love Tilly


Sågen

igår var det meningen att vi (Jag, B, J & hans A) skulle begett oss till Norra Brunn efter lite mat hemma hos "oss" i lägenheten.
Tyvärr var söta bombnedslaget Björn för populär och det var fullt redan halv 8.
c
Men utan att misströsta gick vi på Bio istället och macho som jag tycker att jag är (ibland, alltsomoftast inte) valde vi Saw4. (Och jag fick visa prov på hur fenomenal jag är på att gömma mig, det vill säga kappan uppdragen till kinderna, händerna över öronen och (tur att jag har ganska långa ögonfransar) kisande med ögonen, genom hela filmen)

Och jag har inte sovit många blundar inatt. (dessutom träningsvärk i käkarna efter hårt ihopbitande) Nu börjar det dessutom mörkna så jag önskar att älskling kunde komma hem, för var det inte ett clownskratt jag hörde från vardagsrummet?

image517
Of Love Tilly

Före och efter. Del 2

Vi håller på att göra om hallen. (Eller jae...vi och vi, jag mest hjälper til att välja och vraka färger och inredningsgrejer, det är mer B som gör om.)

Nu är klinkersen på plats! Halleluljah! Äntligen är snusk-platsmattan borta. Fräscht nytt klinkers. (& extra plus för att det låter så mysigt (sådär perfekt klapprigt) när man går med klackar på det)
 
Sådär är klinkersen. (sen ska det ju listas och grejas men det är iaf på plats) enfärgade tapeten på fyra väggar och en preview på den blommiga fonden.
Of Love Tilly

Tänder ett ljus

Jajamänsan och jovisst!
Vi har en adventsljusstake. Och inte vilken ljusstake som helt utan en ljusstake med stil!Från Stockholm Design House minsann. Med handstöpta ljus. Det ni! Det gäller lixom o skryta när man kan.







Tjusig värre!
Of Love Tilly

1 advent

Känns verkligen orginellt att döpa det här inlägget till "1 advent". Men det är vad det är. Och något speciellt orgineltl firande kommer det inte heller bli.

Traditionsenligt blir det glögg med pepparkakor, lussebullar mandlar och russin hos Mormor.
Det blir till att traska ned till skyltsöndagen på gågatan och julmarknaden på torget.
Det blir fyrverkerier 16.30 prick uppe på slottsgården.
Det blir till att tända adventsstakar och det första ljusen.

image513













Men gud så jag tycker om det!
Of Love Tilly

Halleluljah, Amanda

Ja, jag ville bara gråta när Amanda sjöng sin version av Hallejuljah igårdagaens Idol. (det kan ha berott lite på den två halva vinflaskan och den halvfulla på soffbordet)
Jag som inte har öra för sång eller rätta toner eller vad det nu heter struntar fullständigt om rösten spricker, för den spricker i sådant fall exakt rätt.

Däremot som ni kanske förstår har jag inte mycket till övers för Maries insats, speciellt hennes version av Nelly Maneter. Kom igen, låten är ju bra, jag trodde inte den gick att förstöra men jo tydligen. Och hon rör sig ju kanske tilloch med värre än Andreas ( jag trodde inte att det gick att stå still när man sjunger Kongas men, jo jag blev överbevisad även där )
Of Love Tilly

Pyssel!

Har varit bortbjuden idag, på pepparkaksbak & julpysslande. Hos P och hennes lilla L. Väldigt juligt och mysigt.
Dock blev det inte så väldans många pepparkakor bakade (degen försvann på något mysitigt sätt...?)
image512

Of Love Tilly

RSS 2.0